Zin in een lekker én gezond tussendoortje? Dit is pas echt het ideale recept voor een zomers hapje!                                                                                                                    

Voor 3 havermout cups:

  • 45 gr havermout
  • 1 rijpe banaan
  • 1,5 el honing
  • mespuntje vanillepoeder
  • 3 – 5 el halfvolle kwark
  • 3 aardbeien
  • 6 rode druiven
  • 3 tl aardbeienjam
  • eventueel wat besjes voor de topping

Nodig: 3 kleine siliconen muffinvormpjes en een mengkom.

Bereiding: verwarm de oven voor op 180 graden. De siliconenvormpjes hoef je niet in te vetten.

Doe de havermout in de mengkom en schep hier 1,5 el honing bij. Prak de banaan tot moes en voeg deze samen met wat vanillepoeder toe.

Roer de ingrediënten voor de havermout cups door elkaar tot een plakkerige massa. Verdeel in 3 gelijke bolletjes.

Schep elk bolletje nu in een siliconen vormpje. Dit gaat straks de cup worden. Druk het deeg in het midden wat naar beneden en aan de zijkanten tegen de wand. Zo krijg je een bakje.

Schuif de havermout cups voor 15 – 20 minuten in de warme oven. Laat ze daarna volledig afkoelen.

Schep in elke havermout cup wat halfvolle kwark en maak deze taartjes af met wat aardbeienjam, verse aardbeien, druiven en wat witte hagelslag. Koffie erbij en genieten maar!