In de winter ga je niet graag naar de sportschool en met alle lekkere dingen om je heen is gezond eten ook best lastig. Toch is er een groente die ervoor zorgt dat je in de winter harstikke gezond blijft. En dat zonder dat het je enige moeite kost..

Gezond eten in de winter
Hoe hard je ook probeert gezond te leven in de winter, het is lastig. Op de hoek van elke straat zie je een oliebollenkraam en op de bank liggen met een dekentje is veel aantrekkelijker dan een bezoek aan de sportschool.

Toch is er een manier om gezond te leven zonder veel moeite voor te doen. Als je in de winter gezond wilt zijn, helpt het eten van veel champignons enorm! Champignons zijn lekker maar ook nog eens mega goed voor je lichaam.

Champignons tegen griep
Champignons door je diner gooien is een prima manier om gezond te blijven. Champignons zijn gevuld aan voedingsstoffen en vitamines, waardoor ze ene goede keuze zijn voor in de winter.  Ze zitten boordevol met vitamines en zijn laag in vet, sodium en calorieën. Daarnaast zijn ze ook nog eens vrij van cholesterol.

Champignons staan er bekend om je immuunsysteem een boost te geven! Boordevol antioxidanten, mineralen en vitamens is deze groente perfect beschermd tegen bacteriën en virussen in deze koude winterdagen!

Heerlijke champignon recept
Dit recept voor pasta pesto met champignons is ideaal als je weinig tijd hebt en toch een lekkere maaltijd op tafel wilt zetten.

Benodigdheden:

  • 150 gr pasta
  • 3 el pesto
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr champignons
  • Parmezaanse kaas
  • bakje cherrytomaatjes
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze:

Zet een pan water op en kook de pasta. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Na 2 minuten voeg je ook de champignons en cherrytomaatjes toe. Bak dit ongeveer 5 minuten. Als laatste voeg je de pesto en zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar en zet na ongeveer 2 minuten het vuur uit. Meng de pasta door de saus en serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.