Ken je dat gevoel? Je wordt moe wakker, alsof je de hele nacht aan het werk bent geweest, en zelfs de kleinste beweging voelt al pijnlijk aan. Je handen doen pijn als je ze probeert te bewegen, en je knieën lijken te protesteren bij elke stap die je op de trap zet. Wat kun je doen tegen deze pijn? Gelukkig zijn er meerdere manieren om de pijn te verlichten en je kwaliteit van leven te verbeteren. We geven je hieronder een aantal tips die je kunt toepassen in je dagelijkse leven, zodat je je weer beter voelt!

Wat is gewrichtspijn?

Gewrichtspijn kan in elk deel van het lichaam voorkomen, maar knieklachten zijn het meest voorkomend. Denk bijvoorbeeld aan knieverrekkingen tijdens het sporten of hardlopen. Onze gewrichten worden voortdurend belast door dagelijkse bewegingen, wat kan leiden tot schade. De knieën en enkels dragen het grootste deel van ons lichaamsgewicht, waardoor ze extra gevoelig zijn voor pijn. Het is daarom belangrijk om goed voor je gewrichten te zorgen. Ook artrose is veel voorkomend op latere leeftijd. Artrose is een aandoening van je hele gewricht. In je gewricht wordt de kwaliteit van je kraakbeen minder, je gewricht raakt soms ontstoken en het bot bij het gewricht verandert. Bij artrose heb je last van pijn, stijfheid en moeite met bewegen. Op de website van Reuma Nederland is veel informatie over artrose te vinden.

 

5 tips om gewrichtspijn te verlichten: 

  1. Gember

Gember staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en kan effectief helpen bij gewrichtspijn. Het wordt zelfs vergeleken met ibuprofen, maar zonder de vervelende bijwerkingen zoals maagklachten. Dagelijks gember gebruiken kan een groot verschil maken. Het advies is om twee keer per dag een eetlepel verse gember te nemen, gemengd met een glas water. Dit kan de ontsteking verminderen en pijnklachten verlichten. 

  1. Blijf bewegen

Ook al is het soms erg lastig, blijven bewegen is de remedie tegen gewrichtspijn. Bewegen versterkt de spieren rondom je gewrichten. Ook bij ontstoken gewrichten zal je toch wat moeten bewegen, zo hou je de gewrichten soepel en zorg je dat ze niet te stijf worden. Fietsen, zwemmen of gewoon wandelen kan al rendabel zijn voor de souplesse van de gewrichten. Natuurlijk rustig aan doen en zeker niet overbelasten natuurlijk. Je voelt zelf het beste wat wel en niet kan! 

  1. Gezonde voeding

Wat je eet, speelt een grote rol in hoe je je voelt. Een gezond en gebalanceerd dieet kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en gewrichtspijn. Voorkom bewerkte voedingsmiddelen, omdat deze vaak schadelijke stoffen kunnen bevatten die ontstekingen kunnen verergeren. Kies in plaats daarvan voor verse producten, zoals biologische appelazijn, wat bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Quinoa is een ander superfood dat je geregeld kunt eten. Het is rijk aan vezels en eiwitten en kan helpen om gewrichtspijn te verminderen.

  1. Vitamine E

Vitamine E is een krachtig wapen tegen gewrichtspijn. Het helpt niet alleen bij het stimuleren van de aanmaak van kraakbeencellen, maar het heeft ook een sterke ontstekingsremmende werking. Je kunt vitamine E in capsulevorm nemen, maar het komt ook voor in veel groene bladgroenten zoals spinazie en boerenkool. 

  1. Groene thee

Groene thee bevat antioxidanten die je gewrichten kunnen beschermen tegen schade en pijn. Vooral bij mensen met artritis kan het drinken van groene thee helpen om de symptomen te verlichten. Begin je dag met een kopje groene thee om je lichaam een antioxidanten boost te geven en je gewrichtspijn te verminderen.

Extra ondersteuning bij gewrichtspijn:

Naast bovenstaande tips is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren en het de rust en ondersteuning te geven die het nodig heeft. Motion Free Crème is een natuurlijk middel dat je kan helpen om de pijn te verlichten en de flexibiliteit van je gewrichten te verbeteren. Eucalyptus olie heeft een ontstekingsremmend effect en biedt ook verlichting bij reumatische aandoeningen. Arnica extract heeft een krachtige pijnstillende werking en zorgt voor een goede doorbloeding. Het ontspant de spieren en geeft een snel pijnstillend, verlichtend effect bij spierspanning, stijve spieren en nekpijn. Door de natuurlijke ingrediënten kan Motion Free een effectieve oplossing voor gewrichtspijn zijn zonder de bijwerkingen die vaak voorkomen bij chemische alternatieven. Daarnaast biedt Motion Free een aangename warmte aan de spieren en gewrichten, wat helpt om de pijn te verzachten. Het regelmatig aanbrengen van deze zalf kan helpen om stijfheid te verminderen en de mobiliteit te verbeteren.

Conclusie: gewrichtspijn hoeft je dagelijkse leven zeker niet te bepalen. Door kleine veranderingen in je dieet, het gebruik van effectieve crèmes zoals Motion Free, en het toevoegen van krachtige natuurlijke remedies zoals gember en groene thee, kun je de pijn beheersen en weer volop genieten van je leven! Bekijk hier Motion Free.