Ken je het? Je wordt moe wakker, net alsof je jezelf de hele avond uitgeput hebt. Het doet al pijn om je hand te bewegen en je knieën doen pijn tijdens het traplopen. Wat kun je doen tegen deze heftige pijn? Hieronder geven we je een aantal tips. Pas dit toe in je dagelijkse leven en je kunt er weer tegen aan!

Gewrichtspijn kan overal in het lichaam voorkomen. Kniepijn is de meest voorkomende gewrichtspijn. Denk bijvoorbeeld aan knieverrekkingen tijdens het sporten of hardlopen. Gewrichten staan door alledaagse bewegingen constant onder druk en lopen daarom kans beschadigd te worden. De knie vangt het meeste lichaamsgewicht op en is daarom extra kwetsbaar voor pijn.

Gember

Gember kan helpen tegen gewrichtspijn en ontstekingen. De voordelen van gember zijn beter dan die van ibuprofen. Het heeft geen bijwerkingen die buikpijn veroorzaken. We raden aan om dagelijks gember in te nemen. Twee keer per dag één eetlepel gember met een glas water innemen is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Crèmes tegen gewrichtspijn

Er zijn heel veel verschillende crèmes die de pijn kunnen verlichten en de ontsteking kunnen remmen. De werkzame bestanddelen die in de crèmes zitten, dringen meestal snel in de huid en de onderliggende pijnlijke gewrichten worden hiermee snel bereikt. Daarnaast geven deze crèmes vaak warmte aan je spieren en gewrichten, wat de pijn verlicht. Motion Free kan zeker helpen je pijnklachten te verlichten.

Voedingsmiddelen

Het is belangrijk om je kwaliteit van leven te verbeteren. Dit kan je bereiken door goede voeding. Eet verse dingen. Zeg nee tegen bewerkte maaltijden. Dit soort voedsel bevat chemicaliën die ontstekingen in de gewrichten versnellen. Organische appelazijn helpt om de pijn te verlichten en is super gezond! Daarnaast is Quinoa ook zeker aan te raden! Dit zijn goede granen die dagelijks veel voordelen bieden voor je gezondheid en bovendien zijn ze ook nog eens goed tegen gewrichtspijn!

Vitamine E

Wel eens van vitamine E gehoord? Dit is geweldig tegen gewrichtspijn. Twee capsules per dag is ideaal. Vitamine E zit ook in veel groene bladgroenten. Het stimuleert de aanmaak van kraakbeencellen en heeft bovendien een ontstekingsremmende werking.

Groene thee

Groene thee bevat antioxidanten die goed zijn tegen gewrichtspijn en artritis. Vergeet daarom niet om elke ochtend een kopje te drinken!