Als je in de spiegel kijkt, ben je dan tevreden? Of zie je een doffe huid die eerder opvalt door futloosheid dan frisheid? De kans is groot dat je huid schreeuwt om een goede verzorging!

Iedereen wilt een mooie en stralende huid. Het verzorgen van je gelaat is erg belangrijk om je gezichtshuid mooi en gezond te houden. Het reinigen van je gezichtshuid is misschien nog wel belangrijker. Afvalstoffen kunnen je huid ongezond doen uitzien en schade aanrichten. Het effectief en efficiënt reinigen van de gezichtshuid is dus van belang.

Wij hebben 8 tips voor een goede gezichtsverzorging opgesteld om je huid een boost te geven!

 1. Reinig je huid goed, maar niet te vaak
  Het huid reinigen is erg belangrijk. Wanneer je je gelaat niet goed schoonmaakt, kunnen acne, jeuk en irritatie ontstaan. Maak je huid goed schoon totdat er op je wattenschijfje geen zichtbaar vuil meer achterblijft. Maak je huid echter niet te vaak schoon, want telkens wanneer je je huid reinigt, tast je de opperlaag van de huid aan. Deze aangetaste opperlaag herstelt zich vanzelf, maar beschermt de huid tijdelijk niet tegen vuil.

 

 1. Dagcrème
  Gebruik na het reinigen van de huid een dagcrème. Een goede dagcrème beschermt tegen uitdroging en schadelijke invloeden van buitenaf zoals zonlicht en airconditioning.

 

 1. Scrubben
  Het scrubben van de huid maakt je huid mooier en egaler bruin. Een scrub reinigt je huid door dode huidschilfers te verwijderen. Hierdoor komt onder de oude huid een nieuwe, glanzende huidlaag tevoorschijn. Let er wel op dat je je gezicht niet te hard en te vaak scrubt. Het is verstandig om de huid 1 keer per week te scrubben.
 2. Masker van Aloë Vera
  Aloë Vera is hét perfecte gezichtsmasker. Het laat rode plekken op de huid verdwijnen daarnaast is het ook anti-rimpel. Het is perfect voor de onzuivere huid en maakt het huid heerlijk zacht.

 

 1. Drink voldoende
  Water in je lichaam zorgt voor een goede vochttoevoer naar de huid en houdt je huid schoon. Je gezichtshuid heeft vocht nodig om mooi en soepel te blijven en om afvalstoffen af te voeren. Drink daarom minstens één tot anderhalve liter water per dag.

 

 1. Bescherm je huid tegen de zon
  De zon heeft voor- en nadelen. Aan de ene kant zorgt het ervoor dat je vitamine D aanmaakt en aan de andere kant krijg je huidschade als je teveel zonlicht krijgt. Bescherm je huid daarom tegen de zon door je zelf in te smeren met zonnebrandcrème.

 

 1. Voldoende slaap
  Als je te weinig slaapt wordt de bloedcirculatie in je huid minder waardoor je er zo bleek en pips uitziet. Voldoende slaap is daarom erg belangrijk. Tijdens het slapen vindt de vernieuwing van je huid plaats. Daarnaast vinden er ook allerlei hormonale en metabolische processen plaatst. Die heb je nodig voor een gezonde huid. Als je te weinig slaapt worden deze processen geblokkeerd en kunnen ze niet optimaal uitgevoerd worden.

 

 1. Groene smoothies

Het drinken van groene smoothies is erg effectief. Je krijgt er energie van en ook veel antioxidanten. Die zijn belangrijk voor een goede huid. Deze pakken namelijk de vrije radicalen aan die voor huidveroudering zorgen. Bovendien krijg je door alle vitaminen en mineralen meer stoffen die je huid van binnenuit kunnen verwennen.