Als je regelmatig sport, moet je helaas ook vaak je sportkleding wassen. Hoe vaker je je kleding wast, hoe eerder je kleding slijt. Hoe kan je je sportkleding zolang mogelijk mooi en fris houden? Met deze vier tips is een langere levensduur gegarandeerd!

  1. Vermijd wasverzachter

Gouden tip! Je sportkleding, in tegenstelling tot je gewone kleding, bestaat uit extra ademende stof. Dit zorgt er tijdens je work-out voor dat de extra lichaamswarmte die vrijkomt, makkelijk weg kan. Als je wasverzachter gebruikt, kunnen deze gaatje verstopt raken.

  1. Frisse schoenen én voeten

Niets is zo demotiverend als stinkende (sport)schoenen. Wist je dat hier tegenwoordig handige middeltjes tegen zijn? Bijvoorbeeld voetendeodorant. Dit middeltje kan je sprayen in je schoenen om geurtjes te voorkomen én na afloop rechtstreeks op je voeten te sprayen. Super handig dus!

  1. Was je kleding met water en azijn

Blijft die zweetgeur na een heftige workout aanhouden? Ook na een goede wasbeurt? Probeer dan je kleding een half uur in een badje met koud water en 100 ml azijn te leggen. Was ze daarna nog wel even een halfuurtje (zonder wasverzachter!) in de wasmachine. Wonderen zijn de wereld nog niet uit!

  1. Gooi je sportkleding nooit op een hoopje

Zeker als je sportkleding nog vochtig is van het zweet, is het belangrijk om je kleding eerst uit te hangen alvorens deze in de wasmachine te doen. Zo voorkom je dat de geurtjes er diep in kunnen blijven zitten.