Je ziet dagelijks prachtige, gladde benen voorbijkomen op foto’s, in modebladen en  in de media. Maar daarna kijk je in de spiegel en zie je zelf alleen maar van die vervelende putjes zitten, vooral bij je benen en billen. Dit wordt ook wel een ‘sinaasappelhuid’ genoemd. Cellulite is iets waar veel mensen last van hebben, en niet weten hoe ze ervan af moeten komen. Ook weten maar weinig mensen dat het 3 verschillende fases kent. Om erachter te komen met welke fase van cellulite je te maken hebt is het handig om ze alle drie even op een rijtje te zetten:

 

Fase 1: in eerste instantie lijkt de huid mooi glad, maar als je de huid dan vastpakt en samenknijpt, zie je toch die putjes tevoorschijn komen. Dit heb je vast wel gemerkt bij het krijgen van een massage.

Fase 2: er zijn geen putjes zichtbaar als je languit op de bank of op bed ligt, maar wel als je vervolgens weer rechtop gaat staan. Dit komt vooral door het verschil in zwaartekracht, die kracht is namelijk groter als je rechtop staat. Daardoor worden de putjes zichtbaarder.

Fase 3: de putjes in je lichaam zijn altijd zichtbaar, of je nu ligt of staat. Dat is zeer vervelend als je een  strakke broek aan hebt, maar ook als je een leuke korte rok aan wil doen.

 

Of je nou last hebt van fase 1, 2 of 3; het blijft vervelend en het zou gewoon fijn zijn als je hier eindelijk wat aan kunt doen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe cellulitis precies ontstaat en wat je kunt doen om dit te voorkomen en te verhelpen.

 

Lees hier voor meer informatie.

Wat is cellulite precies en hoe ontstaat het?

 

Voordat we willen weten hoe cellulite precies ontstaat, is het ook van belang dat we kijken naar wat het precies is. Veel mensen halen de termen cellulite en cellulitis door elkaar, terwijl dit twee heel verschillende problemen zijn.

Cellulitis is namelijk een onderhuidse ontsteking die veroorzaakt wordt door een bacterie. Deze bacterie kan het lichaam binnendringen door middel van een wondje. Het lichaam gaat dan zijn best doen om deze bacterie op te ruimen en zal hierbij allerlei ontstekingsreacties op gang laten komen. Soms kan cellulitis zelfs leiden tot een bacteriële infectie met hoge koorts tot gevolg.

Zoals je ziet, heeft cellulitis dus niets te maken met cellulite en veroorzaakt cellulitis GEEN putjes in het lichaam.

We willen nu juist weten wat cellulite (de welbekende sinaasappelhuid) is: dit zijn putjes in het bindweefsel dat net onder de huid ligt. Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaat hiervan:

 

Genetisch bepaald: of je nu dik of dun bent, door de aanleg voor cellulite wordt er bepaald of je last hebt van een sinaasappelhuid of niet. Het betekent dus niet dat alleen dikke mensen last hebben van cellulite. Ook als je super dun bent kan je last krijgen van cellulite, puur omdat dit genetisch bepaald is.

Huidveroudering: tijdens het ouder worden van de huid nemen bepaalde hormonen die ervoor zorgen dat de huid jong en gezond blijft in het lichaam af. Daardoor wordt de huid minder elastisch en dat stimuleert de ontwikkeling van cellulite.

Overgewicht: zeker in combinatie met aanleg voor cellulite, zorgt overgewicht ervoor dat de putjes in je lichaam veel zichtbaarder worden. Als je te zwaar bent, betekent het dat je meer vetweefsel hebt en dus ook meer putjes hebt die opvallen.

 

Heel fijn dat we nu weten wat de oorzaken ervan zijn, maar hoe lossen we dit probleem dan eigenlijk op?

 

Bekijk snel de juiste tips om cellulite tegen te gaan!

 

Dé oplossingen voor putjes in de huid

Nu we weten hoe cellulite ontstaat, kunnen we ons eindelijk focussen op de oplossingen. Het probleem blijft moeilijk te behandelen, maar er zijn zeker wel nuttige tips die hierbij kunnen helpen:

 

Goed blijven insmeren in de zon: het is gezond om in de zon te zitten voor de aanmaak van vitamine D, maar te veel zonlicht is schadelijk voor je huid. Dat zorgt namelijk voor een versnelde huidveroudering, waardoor de putjes sneller zichtbaar worden. Goed insmeren gaat deze huidveroudering tegen.

 

Massages: massages stimuleren de bloeddoorstroming en dat zorgt weer voor minder vochtophoping tussen de vetcellen. De vetcellen worden dan minder uitgerekt, wat zorgt voor minder putjes in de huid. Let hierbij wel op dat dit een tijdelijk effect geeft. Op langere termijn moet je veel blijven masseren en dat volhouden is best moeilijk. De huid regelmatig scrubben is een goed alternatief.

 

Minder roken: die hebben we wel vaker gehoord. Los van dat roken slecht voor gezondheid is, zorgt het ook voor een snellere veroudering van de huid. Net als bij te veel zonlicht worden de putjes door roken sneller zichtbaar.

 

Meer bewegen: jaja, ook dat horen we vaker. Beweging zorgt net als een massage voor een betere doorbloeding. In de praktijk is het alleen heel lastig om veel te blijven sporten als je ook nog eens 5 dagen in de week moet werken.

 

Leuk hoor die tips, maar dat ga ik toch nooit volhouden? Minder roken, veel sporten en veel massages zijn oplossingen die veel tijd en moeite van je vragen. Daarom is er een speciaal product ontworpen die cellulite tegengaat én overtollige kilo’s aanpakt. Dit product heet Black Latte, gemaakt op basis van natuurlijk ingrediënten om je lichaam gezond te houden. Black Latte is makkelijk in gebruik, waardoor je veel tijd en moeite bespaart als je haast hebt.

 

Wil jij ook eindelijk verlost worden van je sinaasappelhuid en je overgewicht? Stop dan met zoeken naar een oplossing en pak je probleem nu aan met Black Latte!