Verschillende vitamines slikken, lang slapen, wat is nou het beste om te doen om jouw weerstand te verhogen?

 

Draag altijd een sjaal om jouw nek te bedekken

De kou zorgt vaak voor een verminderde weerstand. Ook als je maar eventjes naar buiten gaat, kan de kou je de das om doen. En sjaal of een warme coltrui houden je nek en hals warm, waardoor je minder snel ziek zal worden.

Ook als je binnen blijft is het een goed idee om je voldoende warm aan te kleden. Draag bijvoorbeeld een fijne trui of pak er een dekentje bij tegen de kou.

Zorg dat je veel antioxidanten binnenkrijgt

Antioxidanten vechten tegen ziekteverwekkers, waardoor onze weerstand wordt verbeterd. Je vindt ze vooral in bessen, noten en knoflookpoeder.

Eet veel onverzadigde vetten

Onverzadigde vetten bevorderen de aanmaak van witte bloedcellen die bacteriën en virussen bestrijden. Deze vetten vindt je vooral in noten en groentes als avocado.

Neem voldoende rust

Als je gestrest bent of weinig rust neemt, is jouw lichaam meer bezig met het verwerken van stress dan met het bestrijden van ziekteverwekkers. Slaap daarom voldoende en neem rust daar waar kan.

Was vaker je handen

Was regelmatig je handen om het verspreiden van virussen en bacteriën tegen te gaan. Je raakt dagelijks veel dingen aan met je handen, zowel binnen als buiten. Zorg dus voor extra hygiene en was voldoende vaak je handen.

Zet de ramen en deuren open

Omdat het kouder wordt zijn we vaker binnen en wordt er ook minder gelucht. Daardoor kunnen bacteriën sneller broeien. Zet dus regelmatig de ramen open en lucht je huis goed door.

Houd onderrug en voeten lekker warm

In je onderrug en voeten zit de reserve energie, iets wat we willen koesteren.  Houd deze ledematen dus warm met wollen kleding.