Mag je één keer per week vanuit huis werken of misschien wel meer? Vind je dat lastig? Thuis word je namelijk vaak blootgesteld aan allemaal verleidingen. Even snel boodschappen doen, nog eventjes opruimen, eigenlijk is alles constant binnen handbereik. Wij helpen je om thuiswerken een stuk productiever te maken!

  1. Begin- en eindtijd

Doe alsof je op kantoor zit. Zou je op kantoor om negen uur beginnen en om vijf uur stoppen? Doe dat thuis ook. Zo voorkom je dat je continue gaat uitstellen. Is het vijf uur? Dat betekent ook einde werk. Leg je laptop weg en kijk niet meer naar je mail.

  1. Communicatie

Hoewel het heerlijk is om niemand om je heen te hebben kan dit ook een nadeel zijn. Even één aflevering van je favoriete serie kijken lijkt niet zo erg, er is toch niemand die je op de vingers kan tikken..
Blijf daarom zoveel mogelijk in contact met je collega’s wanneer je thuis werkt. Zo voorkom je dat je andere dingen gaat doen en je voelt je minder geïsoleerd.

  1. Gebruik niet teveel social media

Het internet zit vol afleidingen. Even op Instagram kijken of toch nog even snel een YouTube filmpje bekijken, voor je het weet ben je een paar uur verder. Een tip is om op bepaalde tijdstippen je social media te bekijken. Je hoeft niet helemaal offline te blijven, maar zorg er voor dat je niet continue zit te scrollen..

  1. Agenda

Zet niet alleen je afspraken in je agenda, maar ook je vrije tijd. Plan dit zo ver mogelijk naar voren, zodat je ervoor kunt zorgen dat je een goede balans houdt tussen werk en privé!

  1. Houd je bureau schoon

Zorg ervoor dat je bureau netjes en opgeruimd is. Het is belangrijk om kantoorartikelen bij de hand te hebben. Hoe meer je je kan focussen op werk in plaats van op zoek te gaan naar pen en papier, hoe beter!