Milieu, klimaatverandering; het zijn termen die ons dagelijks om de oren vliegen. Maar wat kun jij doen om jouw steentje bij te dragen aan het milieu? Met deze praktische en makkelijke tips kun jij direct milieubewuster leven.

Scheid je afval
Veel gemeentes proberen al mensen aan te sporen om hun afval te scheiden, maar nog niet iedereen doet dit. Afval scheiden zorgt ervoor dat afval beter gerecycled kan worden, het milieu minder belast wordt en je een hoop grondstoffen bespaart. Dit is misschien even wennen in het begin, je hebt immers verschillende prullenbakken nodig, maar als je het eenmaal gewend bent denk je er amper nog bij na.

Eet minder vlees
Het is al langer bekend dat we over het algemeen te veel vlees eten en de vleesindustrie zorgt voor heel veel CO2-uitstoot. En dat terwijl het helemaal niet nodig is voor de mens om elke dag vlees te eten. Probeer bijvoorbeeld één dag per week vegetarisch te eten, dit heeft al een positieve invloed op het milieu.

Wacht tot de wasmachine vol is
Door geen halve was te draaien bespaar je niet alleen water en energie, maar ook geld. Wil je echt dat ene kledingstuk of tafelkleed gewassen hebben of kan het ook wachten? Probeer er meer bij stil te staan wanneer de was wél kan wachten en probeer de wasmachine pas aan te zetten als hij vol is.

Kies voor led-lampen
Led-lampen zijn vele malen zuiniger dan gloeilampen en vaak makkelijk te vervangen. Ze verbruiken veel minder energie waardoor ze ook nog eens goedkoper zijn op den duur, ondanks dat een led-lamp wel duurder is om aan te schaffen.