Wij hebben een paar makkelijke maar onvergetelijke tips voor jou verzameld die jullie samen kunnen doen op Moederdag.

Natuurlijk heb je geen feestdag nodig om je moeder in de watten te leggen. Maar Moederdag is wel een mooi moment om even extra stil te staan bij je mama. Het is toch een gelegenheid om samen te vieren en je waardering voor haar te uiten.

Heb je nog geen cadeautje en wil je iets echt origineels doen? Wij hebben een paar makkelijke maar onvergetelijke tips voor jou verzameld die jullie samen kunnen doen op Moederdag. Naast “gewone tips” hebben we ook zogenaamde “corona-proof tips” mocht het coronavirus op de één of andere manier jouw Moederdag beïnvloeden.

  1. Virtuele brunch (corona-proof)

Spreek een virtuele brunch af alleen met je moeder, of haal de hele familie erbij voor nog meer gezelligheid. Kies voor beeldbellen met bijvoorbeeld Whatsapp, FaceTime, Skype of Zoom en spreek hiervoor ook echt een tijd af. Je kunt de de tafel mooi versieren of bijvoorbeeld een paar kaarsjes aansteken. Probeer dit zo te doen dat het ook zichtbaar is voor de rest. Zo kan iedereen genieten van zijn eigen mooi gedekte tafel maar óók die van elkaar.

Zo ben je toch een beetje samen, ook als je elkaar niet in het echt kan zien.

  1. High-tea in de tuin (corona-proof)

Heb je een tuin of balkon? Maak gebruik van het lekkere weer en plan thuis een gezellige high-tea met je moeder. Je kunt ervoor kiezen om zelf wat lekkers te maken of dit af te halen. Houd je moeder van bakken? Dan is het ook leuk om de voorbereidingen samen te doen, bak samen wat lekkers en maak er een gezellige middag van.

Tip: ook deze high-tea kun je op afstand doen met beeldbellen! Breng bijvoorbeeld van te voren wat lekkers langs of laat dit bezorgen.

  1. Pluk samen een bos bloemen 

Je moeder verwennen met een mooie bos bloemen is natuurlijk altijd een goed idee. Maar wil je het nog een stapje verder nemen? Ga samen gezellig een stuk wandelen en ga op zoek naar mooie wilde bloemen. Pluk de mooiste bloemen die jullie tegen komen en stel zo zelf een unieke bos samen. 

Zo kunnen jullie genieten van elkaar, het mooie weer én de natuur. 

  1. Help een handje

Heeft je moeder het er al tijden over dat ze de gang wil schilderen? Is ze er nooit aan toegekomen om dat stukje tuin af te maken? De kans is groot dat je moeder, zoals velen van ons, wel een klusje heeft die ze altijd al wilde doen maar waar ze nooit aan toekomt. Verras haar door je hulp aan te bieden en dit samen te doen op Moederdag! 

Zo zijn jullie gezellig samen bezig en maak je haar blij met iets wat ze altijd al wilde.