Wist je dat je ook grotere borsten kunt krijgen zonder operatie? Instagram, Facebook, Snapchat overal kom je het perfecte beeld tegen! Dat maakt het vrouwen erg moeilijk. Vrouwen voelen zich vaak onzeker over hun borsten. Een operatie is echt niet meteen nodig. Er zijn ook natuurlijke middelen, waarmee je je borsten een stuk groter kunt maken.

Er zijn veel manieren om de grootte en volheid van je borsten te verbeteren. Waar je als eerste aan denkt is waarschijnlijk borstvergroting door middel van een chirurgische ingreep. Maar er zijn genoeg andere manieren die een alternatief bieden voor een borst vergrotende operatie.

 1. Het gebruik van crèmes of pillen

Soms is chirurgie gewoon niet het antwoord. Veel vrouwen kiezen dan ook voor het gebruik van natuurlijke middelen in de vorm van crèmes of pillen. De bestandsdelen die hierin zitten hebben bewezen erg effectief te zijn in hun vermogen om de omvang en de stevigheid van de borst te doen toenemen. Het verschil is bij regelmatig gebruik duidelijk zichtbaar. Het gebruik van crèmes voor vollere borsten is in de afgelopen tijd enorm toegenomen. Steeds meer vrouwen willen resultaat zien zonder een chirurgische ingreep te doen.

 1. Draag een bh die goed bij je past

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de vrouwen de verkeerde maat bh dragen. Een te kleine bh kan ervoor zorgen dat je borsten kleiner lijken. Een te grote bh zorgt ervoor dat je borsten losser hangen en ook daardoor lijken ze kleiner dan ze in werkelijkheid zijn. Het geheim om je borsten er groter uit te laten zien? Draag een bh die je perfect past.

 1. Je voeding aanpassen

Eet voedsel dat fyto-oestrogenen bevat. Fyto-oestrogenen zijn handig wanneer je oestrogeenspiegel laag is. Fyto-oestrogenen helpen je borsten te vergroten. Onderzoek heeft uitgewezen dat fyto-oestrogeen de borsten van vrouwen vergroot. Het hormoon komt voor in talloze voedselsoorten en kan het dus geen kwaad dit aan je dieet toe te voegen. De volgende voedselsoorten zijn rijk aan fyto-oestrogenen:

 • Noten zoals pistachenoten, walnoten, cashewnoten en kastanjes
 • Drankjes zoals rode wijn, witte wijn, zwarte thee en groente thee
 • Fruit zoals perziken, aardbeien en frambozen
 • Groene bonen en pompoen
 1. Oefeningen doen

Doe push ups. Hiermee train je niet alleen je biceps, maar ook de borstspieren die zich onder je borsten bevinden. Het is verstandig om te beginnen met 2 of 3 sets van 10 push-ups per dag. Als je eenmaal meer aan de push-ups gewend raakt kun je er dagelijks steeds meer doen.

Zo doe je een push-up:

 • Begin met je buik op de vloer en je handen recht onder je schouders.
 • Duw je lichaam langzaam omhoog naar de plank positie door tegen de grond te duwen. Je armen zijn hierbij recht en je steunt op je tenen.
 • Laat je lichaam weer richting de grond zakken zonder dat je buik de grond raakt. Duw je vervolgens weer omhoog.