Effecten van crème VS gezichtsbehandelingen

Iedere huid is anders en heeft dus ook andere verzorging nodig. Door middel van een huidanalyse kan er tijdens een behandeling worden bepaald welke huidtype je hebt. Je kunt zien in welke conditie je huid verkeert en dus ook hoe je jou gezicht zo lang mogelijk jong en fris houdt. Doe dus altijd allereerst een huidanalyse!

“Ieder mens is mooi” 

Gezichtscrème doet je huid gezonder aanvoelen
Een goede gezichtscrème bevordert de groei van nieuwe huidcellen. Daarnaast helpt het om het vochtgehalte van de huid op peil te houden. Veel rimpels worden namelijk veroorzaakt door een gebrek aan vocht in de huid. De crème voegt vocht toe waardoor de balans in de huid weer wordt herstelt. Ook kan een goede crème je huid gezonder doen aanvoelen.

Hebben we wel echt een dag- en nachtcrème nodig?
Iedere huid vertoont op een gegeven moment tekenen van veroudering, daar is helaas niet aan te ontkomen. Het huid wordt droger omdat het functioneren van talk- en zweetklieren veranderd. Huidcellen sterven na verloop van tijd en worden vervangen door kopieën van de oude cellen. De aanmaak van nieuwe huidcellen nemen terug als we ouder worden. Daarom is het belangrijk om de huidcellen te stimuleren waardoor ze actiever blijven. Dit kan met behulp van een goede crème. Het antwoord is dan ook: JA, we hebben een dag- en nachtcrème nodig!

Je huid een boost geven met een gezichtsbehandeling
Een dagelijkse routine die thuis wordt uitgevoerd is niet altijd genoeg om je huid de ultieme voeding te geven die het nodig heeft. De huid heeft eens in de zoveel tijd een boost nodig die alleen de schoonheidsspecialiste kan geven. Een goede reiniging en intensieve huidverzorging dragen namelijk bij aan het verminderen van tekenen van huidveroudering als rimpels en slappe huid. De voordelen van een gezichtsbehandeling is dat je een verfrissend en verjongend gevoel krijgt. Je huid wordt soepel en strakker en daarnaast wordt de productie van rimpels verlaagd. Er zijn ook nadelen van een gezichtsbehandeling. Het kan bijwerkingen met zich mee brengen. Het kan pijn doen vooral als er gebruikt wordt gemaakt van een chemische peeling. Daarnaast kan de huid na een behandeling erg droog aanvoelen.

Gezichtscrème of gezichtsbehandeling?
Eigenlijk kan je niet zeggen of je moet kiezen tussen gezichtscrème of gezichtsbehandeling. Huidverzorging kun je namelijk niet splitsen in het gebruiken van alléén een gezichtscrème of het doen van een gezichtsbehandeling. Deze twee begrippen hebben namelijk met elkaar te maken. Zonder een goede gezichtscrème kun je je huid niet goed verzorgen. Het bevordert namelijk de groei van nieuwe huidcellen. Met alléén een gezichtsbehandeling kom je dus nergens. Om het beste resultaat te krijgen zou je een gezichtsbehandeling moeten combineren met goede verzorgingsproducten voor je huid zoals een goede dag- en nachtcrème.