De volgende dingen kun je voortaan beter overslaan voordat je naar de sportschool gaat en bewaren voor later.

  1. Advocado

Je denkt zeker, huh? Advocado is toch gezond. Ja zeker! Het is boordevol goede vetten, maar toch is het eten hiervan niet handig voor het sporten. Advocado’s verteren niet zo snel en dat kan zorgen voor krampen tijden je work-out. Snack gerust met avocado en nootjes na je training want het zijn allemaal gezonde vetten, maar doe dit niet vlak voor je work-out.

  1. Gefrituurd eten

Waarschijnlijk is dit geen verrassing,  maar aangezien gefrituurd voedsel over het algemeen veel vet en zout bevat, kun je sneller uitgedroogd raken en zelfs loom worden. Kies dus niet voor de volgorde “ik mag nu wel een patatje want ik ga straks toch sporten”.

  1. Sportdrank

Sportdrank bevat vaak wel vitaminen, maar er zit ook veel suiker in. Water is nog altijd het beste drinken dat je binnen kunt krijgen tijdens of voor het sporten.

  1. Pittig eten

Pittig eten kan voor een brandend maagzuur zorgen tijdens je work-out. Daarnaast zal pittig eten je spijsvertering verstoren en dat wil je niet!

  1. Spinazie, kool en broccoli

Dat is toch gezond? Ja, dat wel, maar groene bladgroenten bevatten veel vezels. Dat is niet slecht, maar het kan wel voor een opgeblazen gevoel en overtollige lichaamsgassen zorgen. Dit komt doordat het niet zo makkelijk verteert. Wil je toch wat van deze groenten binnenkrijgen? Verwerk ze dan in een smoothie.

  1. Hummus

Praktisch gezien is alles dat gemaakt is van erwtjes of bonen niet slim om te eten voordat je gaat sporten. Net als bladgroenten verteren kikkererwten niet zo makkelijk en zorgt het voor een opgeblazen gevoel.

  1. Niks

Helemaal niets eten voordat je gaat sporten is ook geen aanrader! Zelfs niet als je vroeg in de ochtend opstaat. Waarschijnlijk heb je niet echt honger in de ochtend, maar je kan altijd nog beter een stuk fruit nemen dan sporten op een lege maag.