Oeps.. het is weer winter en ja hoor..je hebt de griep! Geen zin in vieze drankjes? Gelukkig zijn er wondermiddeltjes die je immuunsysteem helpen. Ze zijn nog eens lekker ook! Een keer wat anders dan paracetamol. Als je dit allemaal in huis hebt, zorg je ervoor dat je op tijd bent en niet rondloopt met een snotterende neus!

  1. Cranberries

Cranberries beschikken over heel veel antioxidanten die je helpen als je last hebt van een infectie. De kleine rode besjes zijn gezond doordat ze rijk zijn aan vitamines en mineralen. Daarnaast bevatten ze fructose. Dit heeft een positieve invloed op het loslaten van de bacteriƫn. Doordat de bacteriƫn zich minder hechten aan de blaaswand, verlaten ze de blaas via de urineweg en daardoor wordt de kans dat ze een ontsteking veroorzaken kleiner.

  1. Bosbessen

Bosbessen hebben de zelfde eigenschappen als een asprine. Daarom kan dit erg goed helpen tegen de griep! Je lichaam neemt sneller stoffen op uit natuurlijke producten dan een pilletje. Bovendien bevatten ze veel vitamine D en zijn ze een stuk lekkerder dan een pilletje.

 

  1. Vlierbes

Wel eens gehoord van vlierbes? Het besje beschikt over heel veel krachten. Het grote voordeel van de bessen is dat ze je immuunsysteem een enorme boost geven. Het zorgt ervoor dat ons lichaam ontstekingswerende stoffen gaat aanmaken. Dit is het perfecte natuurlijke middeltje tegen de griep.

  1. Zwarte thee

Bedoel je niet groene thee? Nee! Zoals iedereen weet is dat groene thee goed is voor je gezondheid. Maar mocht je daar niet zo een fan van zijn, dan is er ook zwarte thee! De thee zorgt ervoor dat je immuunsysteem wordt geactiveerd, maar dan moet je wel minstens drie koppen op een dag drinken.