Wie droomt er nou niet van mooi, gezond lang haar? Helaas is het niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig hebben wij hieronder een aantal geweldige tips zodat óók jij voortaan met een mooie bos haar door het leven kan gaan!

  1. Hoofdhuid

Het is erg belangrijk om je hoofdhuid goed te verzorgen. Dit zorgt er namelijk voor dat je huid gezond is. Als je hoofdhuid gezond is wordt ook je haar mooier en groeit het sneller. Als je bijvoorbeeld niet genoeg shampoo of teveel harde chemicaliën gebruikt, dan kan dat negatieve invloed hebben op je haargroei. Zorg er daarom voor dat je de juiste haardproducten voor je hoofdhuid gebruikt! Ook is het masseren van je hoofdhuid een heel goed trucje om je bloedsomloop te verbeteren en dus je haargroei te stimuleren. Probeer niet te veel gebruik te maken van droogshampoo. Dit kan namelijk je haarzakjes verstoppen.
Om je hoofdhuid goed te laten herstellen en je haar sneller te laten groeien kan je CRIstyler proberen!

  1. Goed eten

Een goed dieet is essentieel voor dik en gezond haar. Proteïnen en goede vetten zoals olijfolie en omega 3 zijn erg goed voor je haar! Daarnaast is bijvoorbeeld zalmfilet heel goed voor je haar. Zalmfilet bevat omega-3 vetzuren, vitamine B12 en ijzer. Dit zorgt voor een gezonde hoofdhuid. Groente, groente en nóg meer groente! Spinazie en broccoli zijn een bron van vitamine A en C. Deze vitamines heeft je lichaam nodig om talg te producten. Talg is een natuurlijke conditioner voor je haar. Dus hup, snel naar de supermarkt!

  1. Laat de lucht z’n werk doen

Je haar wordt niet snel droog en je hebt waarschijnlijk altijd haast… snappen we! Toch is het veel beter om de föhn weg te laten en je haren vanzelf te laten opdrogen. Kan je het toch niet laten? Zorg er dan voor dat je je haren goed hebt beschermt tegen de hitte.

  1. Borstelen

Borstelen heeft ook invloed op de dikte van je haar. Het borstelen van je haren helpt om natuurlijke oliën te verdelen waardoor je haren beschermt zijn en glanzender worden. Het is wél belangrijk, dat je de juiste borstel hiervoor gebruikt!

  1. Haarproducten

Mooi haar begint bij gezond haar! Gebruik goede producten voor de verzorging van je haar. Gebruik natuurlijke producten en het liefst zonder siliconen. Gebruik ook eens per week een haarmasker, zeker als je droog haar hebt, haar haal veel kleurt of veel föhnt en stylt. Deze kan je gemakkelijk zelf maken. Geen tijd hiervoor? Gelukkig zijn er duizenden verschillende haarmaskers te koop die perfect bij jou haartype passen!
Een voorbeeld hiervan is het Princess Hair Haarmasker, ultra verzorgend en herstellend. Bekijk Princess Hair hier.