Koningsdag thuis vieren? Zo maak je er het beste van! 

 

  1. Kledingruil en rommelmarkt in één

Je kledingkast zit vol en eigenijk had je gehoopt op Koningsdag het een en ander te kunnen verkopen. Nou, wat houd je tegen? Spreek af met een aantal vrienden, vriendinnen, familie of kennissen om jullie kledingstukken voor de “rommelmarkt” te verzamelen. Op Koningsdag geven jullie elkaar een korte tentoonstelling via bijvoorbeeld Skype, Facetime of Whatsapp video bellen om jullie spullen te laten zien, en dan kan het ruilen (of bieden) beginnen!

Zo vier je het toch nog een beetje samen én geniet je van een creatieve (digitale) rommelmarkt.

  1. Kroon wedstrijd

Dit idee is vooral leuk als je (kleine) kinderen hebt. Haal je stoffige knutselspullen maar uit de kast en houd een wedstrijd; wie kan de mooiste kroon maken? Je kan ervoor kiezen om aan het tekenen/verven te gaan of de lijm en glitters erbij te pakken. Hoe feestelijker, hoe beter! En natuurlijk oranje.

Je kunt een prijs afspreken voor de winnaar of het gewoon voor de gezelligheid doen. Met of zonder prijs, dit hoe dan ook wordt dit ongetwijfeld een gezellige middag.

  1. Oranje koorts

Op een simpele manier toch een beetje Koningsdag vieren? Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een flesje oranje voedselkleurstof van de supermarkt. Gooi een paar druppels hiervan door het eten en je hebt binnen een paar seconden en koninklijke maaltijd getoverd! 

Het kost amper tijd nog moeite, en zo heb je toch een beetje het gevoel van Koningsdag.