5 tips om je voeten klaar te maken voor de zomer

In de zomerperiode en op vakantie draag je volop sandalen en andere open schoenen. Hierdoor krijgen je voeten het nogal zwaar te verduren in de hitte. Het is daarom belangrijk om je voeten goed te verzorgen. Deze tips kun je thuis zelf uitvoeren!

  1. Verzorg je teennagels met citroensap

Gebruik citroensap voor gezond uitziende teennagels. Het maakt je nagels niet alleen schoon en witter, maar ook sterker! Maak een badje van citroensap en een beetje melk en week hier je nagels in voor een paar minuten.

  1. Voetenspray

Heb je last van zweetvoeten en stinkende schoenen na het dragen van sandalen? Hiervoor kan je voetenspray gebruik. Naast een goede hygiëne werkt een voetspray tegen zweet en geur ook erg goed! Een verfrissende voetspray helpt je door de zomermaanden heen.

  1. Gebruik appelciderazijn op je blaren

Blaren zijn enorm irritant, vooral als je nieuwe schoenen moet inlopen. Je kunt er pleisters op plakken, maat dat is niet altijd de mooiste oplossing voor je open schoenen. Appelciderazijn kan helpen om je blaren sneller te laten helen. Het heeft een antibacteriële werking en gaat ontstekingen tegen.

  1. Gebruik kamille op likdoorns

Likdoorns zijn niet alleen lelijk, maar zijn ook nog eens vervelend vanwege de harde en geïrriteerde huid. Kamille helpt de huid te verzachten, Gebruik daarvoor een warm kamilletheezakje en laat dat een aantal uurtjes op je likdoorns zitten. Je kan er ook voor kiezen om een warm voetenbadje met kamillethee te maken. Laat je voeten hierin weken voor een ongeveer een kwartier.